komentarzy
500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej
1 mała cebula (50 g)
1 jajko
2 łyżki ketchupu
1 duży ząbek czosnku
1/2 łyżeczki chilli
sól
pieprz
1/2 pęczka natki pietruszki
5 g oleju kokosowego
Na oleju kokosowym przesmaż pokrojoną drobno cebulę, aż zmięknie. Przełóż do miski z mięsem, jajkiem, przeciśniętym czosnkiem, ketchupem i pietruszką. Dopraw solą, pieprzem i chilli, dobrze wymieszaj. Uformuj 4 burgery.
Burgery najlepiej usmażyć na grillu lub na patelni grillowej (4-5 min z każdej strony). Podawaj z ulubionymi dodatkami.
|
1 porcja mięsa |
Białko |
Węglowodany |
Tłuszcze |
|
220 kcal |
26,9 |
2,6 |
11,3 |
