Dodane przez  
iOco
  dnia 08.11.2018r
komentarzy

Wysokobiałkowe burgery z szynki wieprzowej

Przepis na wysokobiałkowe, pikantne burgery z szynki wieprzowej

 

500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej
1 mała cebula (50 g)
1 jajko
2 łyżki ketchupu
1 duży ząbek czosnku
1/2 łyżeczki chilli
sól
pieprz
1/2 pęczka natki pietruszki
5 g oleju kokosowego

Wykonanie:

Na oleju kokosowym przesmaż pokrojoną drobno cebulę, aż zmięknie. Przełóż do miski z mięsem, jajkiem, przeciśniętym czosnkiem, ketchupem i pietruszką. Dopraw solą, pieprzem i chilli, dobrze wymieszaj. Uformuj 4 burgery.

Burgery najlepiej usmażyć na grillu lub na patelni grillowej (4-5 min z każdej strony). Podawaj z ulubionymi dodatkami.

 

 

1 porcja mięsa

Białko

Węglowodany

Tłuszcze

220 kcal

26,9

2,6

11,3

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x