komentarzy
                        
                
                
Spód:
50g mąki jaglanej
3 jajka
30g ksylitolu
20g mąki ziemniaczanej
Masa serowa:
1/2 kg twarogu półtłustego, o dość gładkiej konsystencji (ewentualnie dobrej jakości ser z wiaderka)
2 jajka
20 g mąki ziemniaczanej
40g ksylitolu  ( dodać więcej, jeżeli ktoś preferuje słodsze ciasta)
Dodatkowo:
400 g malin
galaretka domowej roboty
Białka odzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę, pod koniec dosypując pomału ksylitol. Następnie dodajemy po jednym żółtku ciągle miksując. Przesiane mąki dodawać pomału do ubitej piany, delikatnie mieszając szpatułką. Masę wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach ok. 20 min, do suchego patyczka.
Wszytkie składniki na masę serową dokładnie razem zmiksować, ok 15 min. Następnie przełożyć do garnka z nieprzywieralnym dnem i gotować na małym ogniu, cały czas mieszając, aż masa się zagotuje. Wylać masę na upieczony spód. Po całkowitym wystudzeniu masy serowe, ułożyć maliny, a na nich rozlać galaretkę.
| 
 1 porcja ciasta  | 
 Białko  | 
 Węglowodany  | 
 Tłuszcze  | 
| 
 154 kcal  | 
 11,5  | 
 17,3  | 
 4,3  | 




