komentarzy
500 g mięsa mielonego z indyka
2 ząbki czosnku
100 g cebuli (1 duża)
200 g jabłka (1 duże)
1/2 pęczku natki pietruszki
1 płaska łyżeczka cynamonu
3 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz
Czosnek, cebulę i natkę drobno posiekaj, a jabłka zetrzyj na grubej tarce.
Wymieszaj mięso, czosnek, cebulę, jabłka i pietruszkę. Dodaj cynamon, oliwę, dopraw solą i pieprzem. Uformuj cztery burgery.
Najlepiej burgery usmażyć na patelni grillowej (4-5 min z każdej strony) lub na grillu. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
|
1 burger |
Białko |
Węglowodany |
Tłuszcze |
|
269 kcal |
21,4 |
6,4 |
17,5 |
