Dodane przez  
iOco
  dnia 08.11.2018r
komentarzy

Niskokaloryczna konfitura z czereśni

Przepis na niskokaloryczną konfiturę z czereśni

 

Składniki na 9 słoików, każdy po 300 ml:

3 kg słodkich, dojrzałych czereśni ( umyte i wydrylowane, waga bez pestek)
250 g ksylitolu
3 szt. „Konfiturex 2:1”

 

Wykonanie:

Czereśnie wsypać do garnka, zasypać Konfiturex'em i zagotować, cały czas mieszając. Następnie dodać ksylitol i ponownie zagotować i pogotować jeszcze ok. 4 minuty, również cały czas mieszając. Wyłączyć gaz i mieszać, aż zniknie piana. Nakładać do słoików, zakręcić i pasteryzować ok. 15 minut.

 

1 słoik ( 300 ml)

Białko

Węglowodany

Tłuszcze

312 kcal

3,3

72,4

1

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x