komentarzy
Nie każdy jest fanem całodniowego przesiadywania w kuchni i przygotowywania skomplikowanych potraw. Niektórzy lubią łatwe i szybkie dania, bo z reguły zwyczajnie nie mają na to czasu.
Ludzie w dzisiejszych czasach są zapracowani i wiecznie w biegu. I dla nich to danie będzie trafionym wyborem na nieskomplikowany i naprawdę smaczny obiad. Jak również dla fanów makaronu i szpinaku. Tutaj dodatkowo w towarzystwie pomidorków koktajlowych i aromatycznego parmezanu.
250 g makaronu Tagliatelle, Parpadelle, itp.
250 g świeżego szpinaku, umytego i osuszonego (pourywać łodyżki, jeśli szpinak ma grube i twarde łodygi)
12 – 15 pomidorków koktajlowych
1 łyżka masła
oliwa z oliwek
sól, świeżo mielony pieprz
starty żółty ser (parmezan, grana padano lub inny, jaki lubicie)
Wstawić wodę na makaron ( duży garnek, dużo wody). Rozgrzać patelnię, dodać masło. Gdy się rozpuści wrzucić osuszony szpinak. Smażyć krótko – około minuty, może ciut dłużej. Do momentu, gdy szpinak straci swoją objętość. Posolić, popieprzyć. Przełożyć na sitko, aby pozbyć się nadmiaru (…)