Dodane przez  
iOco
  dnia 08.11.2018r
komentarzy

Makaron last minute, czyli danie w 5 minut

Makaron ze szpinakiem i pomidorkami – danie w 5 minut!

 

Nie każdy jest fanem całodniowego przesiadywania w kuchni i przygotowywania skomplikowanych potraw. Niektórzy lubią łatwe i szybkie dania, bo z reguły zwyczajnie nie mają na to czasu.

Ludzie w dzisiejszych czasach są zapracowani i wiecznie w biegu. I dla nich to danie będzie trafionym wyborem na nieskomplikowany  i naprawdę smaczny obiad.  Jak również dla fanów makaronu i szpinaku. Tutaj dodatkowo w towarzystwie pomidorków koktajlowych i aromatycznego parmezanu.

 

Składniki (na 2 porcje) :

250 g makaronu Tagliatelle, Parpadelle, itp.
250 g świeżego szpinaku, umytego i osuszonego (pourywać łodyżki, jeśli szpinak ma                  grube i twarde  łodygi)
12 – 15 pomidorków koktajlowych
1 łyżka masła
oliwa z oliwek
sól, świeżo mielony pieprz
starty żółty ser (parmezan, grana padano lub inny, jaki lubicie)

Wstawić wodę na makaron ( duży garnek, dużo wody). Rozgrzać patelnię, dodać masło. Gdy się rozpuści wrzucić osuszony szpinak. Smażyć krótko –  około minuty, może ciut dłużej. Do momentu, gdy szpinak straci swoją objętość. Posolić, popieprzyć. Przełożyć na sitko, aby pozbyć się nadmiaru (…)
 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x