Dodane przez  
iOco
  dnia 08.11.2018r
komentarzy

Jak upiec idealną bezę i nie zwariować?

Jak upiec idealną bezę?

 

W cukiernictwie wystepują trzy rodzaje bez: francuskie, włoskie oraz szwajcarskie.
Beza włoska i szwajcarska jest znacznie sztywniejsza od francuskiej i dobrze zachowuje kształt. Beza francuska jest najłatwiejsza do zrobienia, a co za tym idzie najpopularniejsza.

Zrobienie bezy to dla niektórych „bułka z masłem”, a dla innych to wręcz wyzwanie, bo beza lubi być kapryśna, ale gdy już opanujecie podstawy jej wykonania, będziecie w stanie przygotować z niej wszystko, od prostych ciasteczek do wykwintnych ciast.

 

Sprawdź artykuł, jak krok po kroku upiec perfekcyjną bezą francuską…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x