komentarzy
Spieszcie się bo sezon na jagody szybko przychodzi, a jeszcze szybciej odchodzi.
Koniec lipca to tak naprawdę już końcówka, tych pysznych i zdrowych owoców. Dlatego warto ten sezon zakończyć czymś, co pozwoli nam zapamiętać ten smak do przyszłego sezonu. I taka jest tarta z podanego przepisu. Zjada się ją, już samymi oczami.
A smak? Jest obłędny, a to za sprawą kruchego czekoladowego ciasta, jagód, śmietany kremówki i białej czekolady. Chyba już nic więcej nie trzeba dodawać;)
100 g masła
150 g mąki pszennej
50 g gorzkiego kakao
50 g cukru pudru
1 szczypta soli
1 żółtko
200 g jagód
50 g cukru
200 g śmietany 36%
150 g białej czekolady
1 łyżeczka żelatyny
1 łyżka zimnej wody
(…)