komentarzy
2 saszetki herbaty malinowej
szklanka soku pomarańczowego
kieliszek Campari
Herbatę zalać szklanką wrzątku, zaparzyć, schłodzić. Połączyć z Campari i sokiem pomarańczowym, wymieszać.
Rozlać do 2 szklanek, podawać z cząstką pomarańczy, listkiem melisy cyrynowej. Wrzucić po kostce lodu.
2 saszetki herbaty z owoców lasu
kieliszek likieru Cassis ( z czarnej porzeczki)
2 łyżki soku z cytryny
woda mineralna
Herbatę zalać szklanką wrzącej wody, zaparzyć, dobrze schłodzić.
Połączyć z likierem i sokiem z cytryny, wymieszać i rozlać do 2 szklanek.
Dodać pokruszone kostki lodu, uzupełnić wodą mineralną.
2 saszetki herbaty miętowej
1 łyzka soku z cytryny
2 łyżki likeru miętowego
1 szklanka gazowanego napoju cytrynowego
Herbatę zalać szklanką wrzącej wody, zaparzyć, schłodzić. Dodać likier miętowy i sok z cytryny, wymieszać.
Rozlać do 2 szklanek, do każdej wrzucić kostke lodu, uzupełnić napojem gazowanym.
Udekorować listkami mięty i spiralką ze skóki cytryny.
…życzymy mokrego Śmigusa – Dyngusa!