komentarzy
I jak to zwykle bywa w natłoku obowiązków i pośpiechu zawsze coś się musi „spartolić”.
A to coś się przypali, a to czegoś zabraknie.
Jednakże każda kobieta wylewająca ostatnie poty w kuchni, żeby wszystko było jak należy, zgodziłaby się z tym, że nie ma nic bardziej irytującego niż zwarzony krem!
Bo niedość, że traci się dużo cennego czasu to jeszcze mamy zmarnowane produkty.
1. Zwarzoną masę ustaw w naczyniu żaroodpornym nad lekko gotującą się wodą i cały czas mieszaj, aż masa po wpływem pary wodnej nabierze jednolitej konsytencji.Następnie należy ją schłodzić w lodówce, aż stężeje.
2. Zwarzony krem można uratować dodając 3 łyżki wrzącej wody, cały czas miksując.
3. Dodawać po łyżce zwarzonego kremu do utartego wcześniej w osobnym naczyniu masła (1/4 kostki).