Dodane przez  
iOco
  dnia 08.11.2018r
komentarzy

Ciasto bezglutenowe ze śliwkami

Przepis na ciasto bezglutenowe ze śliwkami

Sezon na śliwki ma się ku końcowi, ale równie dobrze sprawdzą się też soczyste jabłka! Wypróbuj nasz przepis na ciasto bezglutenowe z Twoimi ulubionymi owocami!

Składniki

  • 130g masła
  • 10 łyżek erytrytolu
  • 3 jajka L
  • 120 g mąki kukurydzianej (10 łyżek)
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowego)
  • śliwki – ok. 300 g (waga bez pestek)

Wykonanie

  1. Miękkie masło ucieramy, następnie dodajemy stopniowo erytrytol ciągle miksując.
  2. Następnie po kolei wbijamy jajka i miksujemy. Na końcu dodajemy  porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy, aż powstanie gładka masa.
  3. Tortownicę 22 cm wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy na nią gotową masę i układamy na wierzchu śliwki, które następnie delikatnie obsypujemy erytrytolem.
  4. Pieczemy ok 40-50 min w 180 stopniach Celsjusza, do suchego patyczka i zarumienienia.

Z przepisu na ciasto bezglutenowe ze śliwkami wychodzi 8 porcji.

1 porcja ciasta

Białko

Węglowodany

Tłuszcze

219 kcal

4,1

16,7

15

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x